Oudercomité

We zijn een groep ouders die zich enthousiast en vrijwillig wil inzetten voor de kinderen, de school en de schoolomgeving van ‘De Bloesem’. Ons oudercomité vertegenwoordigt alle ouders van campus ‘De Bloesem’, dus zowel van het vrij als van het stedelijk basisonderwijs.

Logo oudercomité De Bloesem

Effectieve leden

Iedereen die wil lid worden, kan zich aansluiten bij het oudercomité. Heb je leuke ideeën, wil je je schouders zetten onder een leuk project? Stuur een mailtje naar oudercomitedebloesem@gmail.com en sluit je aan. Vervolgens word je uitgenodigd op onze volgende vergadering. Je kan natuurlijk ook steeds één van de bestaande leden contacteren.

Bestuur

  • Voorzitter: Kristof Sillen
  • Secretaris en penningmeester: Hanne Hasevoets

Helpende handen

‘Vele handen maken zwaar werk licht’, zegt het spreekwoord. Wil je gewoon helpen op bepaalde activiteiten? Dat kan natuurlijk ook, alle hulp is welkom! Laat het ons zeker weten via oudercomitedebloesem@gmail.com zodat we je op de hoogte kunnen houden en goede afspraken kunnen maken.

Ons doel

Als oudercomité willen we de school en haar leerlingen ondersteunen. Zowel financieel als projectmatig trachten we een steentje bij te dragen. Al de inkomsten die door onze activiteiten worden ingezameld, zijn ten voordele van de kinderen en de school.

  • We dragen bij aan schoolmaterieel;
  • We willen het leven en werken op school aangenamer en duurzamer maken;
  • We willen de kosten drukken voor alle ouders.

Reeds gerealiseerd door ons oudercomité: kippenhok, fietsjes voor de kleuters, picknickbanken en een klimmuur!

Activiteiten

Om onze doelstellingen te realiseren organiseren we diverse activiteiten waarop kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten worden uitgenodigd. Zo organiseerden we onder meer een paasmarkt en een tweedehandsbeurs. Elk schooljaar is er de ‘pizzaslag’. We helpen met de organisatie van de jaarlijkse schoolfeesten en de schoolmusical, …

Van de opbrengst werd onder meer de aankoop van een leuke tribune voor de speelplaats financieel ondersteund. Er werden picknickbanken aangekocht, een klimmuur geïnstalleerd, fietsjes voor de kleuters gekocht en we hielpen met de aankoop van een speeltuig voor de kleuters.

Vergaderingen

De frequentie van de vergaderingen varieert. In functie van geplande activeiten wordt een vergaderkalender afgesproken. Algemeen gezien vergaderen we ongeveer om de 6 tot 8 weken.

Laatste aanpassing: 09/05/19

Contactgegevens

SBS De Bloesem Munsterbilzen
Appelboomgaardstraat 9, 3740 Munsterbilzen
089 39 96 40
munsterbilzen@sbsbilzen.be

Volg ons op Facebook